Zoek, vind en bewonder de beste freelancers

Via Jellow kom je snel en direct in contact met de meest relevante en beschikbare freelancers actief in de zakelijke dienstverlening. Meer en meer werkgevers en freelancers verkiezen om rechtstreeks in contact te staan met elkaar. Jellow is daarom niet beschikbaar voor intermediairs.

1. Zoek

Start je zoektocht op basis van enkele zoekwoorden of een uitgebreide opdrachtomschrijving. Verfijn je zoekopdracht door middel van onze uitgebreide filter- en sorteer mogelijkheden. Bekijk de interessante profielen in detail (beschikbaarheid, tarief, bio, werkervaring, talen, etc). Heb je geen tijd om zelf te zoeken? Schakel dan het Jellow matchmaking team in.

 • Welke freelancers vind ik in Jellow?

  Bij Jellow zijn alleen freelancers uit de zakelijke dienstverlening aangesloten. Meer dan 20.000 freelancers hebben al een profiel aangemaakt op Jellow en worden graag door eindopdrachtgevers benaderd voor mooie opdrachten.

 • Kan iedere freelancer een profiel aanmaken op Jellow?

  De freelancers met een profiel op Jellow worden zo veel mogelijk op kwaliteit gescreend. Dit gebeurt op diverse manieren. Veel van onze freelancers maken op uitnodiging van een opdrachtgever een profiel aan, hierdoor is er al een referentie. Freelancers kunnen beoordelingen toevoegen aan hun profiel. Deze worden gegeven door voormalige opdrachtgevers. Voor specifieke opdrachten kunnen freelancers zelfs door externe experts gecheckt worden. Deze expert bepaalt uiteindelijk of een freelancer in aanmerking komt voor een specifieke opdracht.

1. Zoek

2. Vind

Maak snel een shortlist aan van de meeste relevante en beschikbare freelancers. Nodig hen uit voor jouw opdracht in een handomdraai of stuur hen een bericht. Ook hier kan je het Jellow matchmaking team inschakelen. Chat vervolgens met de freelancers die reageren via onze ingebouwde chatmodule. Nodig tenslotte de beste freelancers uit voor een gesprek.

 • Hoe snel kan ik reacties verwachten?

  Gemiddeld antwoorden de eerste freelancers binnen de 24 uur. Je kan via het platform altijd extra vragen stellen of meteen direct contact opnemen met de freelancers. Dit kan per telefoon, mail of via de ingebouwde chatfunctie. Wij raden aan om zoveel mogelijk te communiceren via de chat want zo behoud je het overzicht, blijft alle relevante informatie centraal op één plaats en is deze ook steeds toegankelijk voor jouw collega's bij plotse afwezigheid.

 • Hoe lang is de shortlist?

  Dit varieert per opdracht, maar je kunt er vanuit gaan dat er gemiddeld binnen 24 uur tussen de 5 en 10 reacties binnen zijn gekomen.

 • Wie kan mijn opdracht zien?

  Jouw opdracht is alleen zichtbaar voor de freelancers die wij geselecteerd hebben. Dit zorgt er voor dat jij niet onnodig veel reacties krijgt van freelancers die toch niet aan jouw profiel voldoen of lastig gevallen wordt door intermediairs.

2. Vind

3. Bewonder

Je hebt de ideale freelancer gevonden? Sluit rechtstreeks een overeenkomst af of schakel één van onze aanbevolen contracting partners in. Daarna kan de samenwerking beginnen. Vergeet je evaluatie van de freelancer niet te delen zodat hij of zij ook door anderen bewonderd kan worden. Veel succes!

3. Bewonder

Uitgenodigd worden voor freelance opdrachten

Met een Jellow account word je gevonden in plaats van andersom. Opdrachtgevers maken gebruik van Jellow om hun opdrachten te matchen met alle relevante en beschikbare profielen in Jellow. Daarna nodigen zij een shortlist van gematchte freelancers uit om te reageren op de opdracht. Hierdoor werkt Jellow veel efficiënter en effectiever dan bijvoorbeeld marktplaatsen voor freelancers of opdrachten.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

Bij Jellow kan je binnen een paar minuten je profiel aanmaken. Je kiest eerst voor je favoriete/dominante vakgebied om daarna je profiel compleet te maken. Laad je CV op of vraag om je gegevens van LinkedIn over te nemen. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze gegevens worden omgezet naar een Jellow profiel.

 • Kan iedereen mijn profiel zien?

  Je profiel is niet openbaar. Dit betekent dat alleen door ons gescreende eindopdrachtgevers jouw volledige profiel kunnen zien. Hierdoor word je niet onnodig lastiggevallen door intermediairs, maar word je alleen benaderd door eindopdrachtgevers. Ook andere freelancers kunnen je volledige profiel niet inzien.

 • Hoe vaak moet ik mijn profiel bijwerken?

  Ons systeem zal afhankelijk van je beschikbaarheid met je communiceren. Wij proberen dit zo relevant mogelijk te doen. Dit betekent dat we je niet om je beschikbaarheid zullen vragen als jij hebt aangegeven dat je nog een paar maanden met je huidige opdracht bezig bent. Uiteraard mag je altijd je profiel updaten of wijzigen op het moment dat jij dit wilt. Dit kan je heel eenvoudig zelf doen.

 • Wat voor opdrachtgevers maken er gebruik van Jellow?

  Wij zijn er bij Jellow voor freelancers en eindopdrachtgevers. Iedereen die een opdracht via Jellow met jullie wil delen wordt van te voren door ons gescreend. Zo zorgen wij ervoor dat jullie niet door intermediairs lastig worden gevallen maar alleen relevante opdrachten van eindopdrachtgevers krijgen toegezonden. Wij zien hier streng op toe en controleren iedere opdrachtgever die van Jellow gebruik wil maken.

 • Kan ik mijn profiel verrijken?

  Je kunt je profiel nog interessanter maken door deze aan te vullen met ‘feedback’. Je kunt eenvoudig oud-opdrachtgevers uitnodigen om feedback te geven. Deze feedback is voor iedere ingelogde opdrachtgever zichtbaar. Het is raadzaam om dit te doen, want onze ervaring is dat opdrachtgevers hier veel waarden aan hechten.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

2. Word benaderd door opdrachtgevers

Enkel Jellow opdrachtgevers kunnen via Jellow opdrachten sturen naar een shortlist van Jellow freelancers. Je ontvangt enkel de meest relevante opdrachten en je behoort tot een kleine selectie waardoor er geen 100 freelancers op 1 opdracht kunnen reageren. Een andere belangrijk voordeel is dat enkel Jellow opdrachtgevers gevoelige informatie zoals contactgegevens, tarieven en beschikbaarheden kunnen inkijken. Het enige wat jij moet doen is deze gegevens op één plaats up to date houden. Bij interesse van een opdrachtgever kunnen jullie via jullie Jellow accounts in alle discretie chatten. Als er een match is zal je uitgenodigd worden voor een gesprek.

 • Hoe reageer ik op opdrachten?

  Als je wordt geselecteerd krijg je een mailbericht met een link naar de opdrachtomschrijving. Hier kan je ook reageren. Dit kan uitgebreid of kort-en-krachtig, wat jou het beste lijkt. Ook als je geen interesse hebt, kan je kort reageren. Dat is fijn voor de opdrachtgever.

 • Mag ik het tarief en dergelijke zelf bepalen?

  Uiteraard bepaal je altijd zelf of je de opdracht interessant vindt en wat je voorwaarden zijn. Wij streven er naar om zo snel mogelijk het directe contact mogelijk te maken tussen jou en de opdrachtgever. De opdrachtgever neemt daarom ook direct contact met je op voor bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek. Jullie bepalen eigenlijk alles zelf.

2. Word benaderd door opdrachtgevers

3. Word ingehuurd

Als je wordt ingehuurd door een opdrachtgever, bepaal je samen hoe de inhuur gaat verlopen. Vaak heeft de opdrachtgever een vaste manier van inhuren. Soms maken ze de contracten zelf, soms maken ze gebruik van een, al dan niet door Jellow aanbevolen, externe contracting partij.

3. Word ingehuurd

Veelgestelde vragen

Is je vraag nog niet beantwoord? We helpen je met plezier!

Stel je vraag

Heb je een opdracht?
Deel ze met Jellow

Opdracht delen

Overtuigd?
Schrijf je nu in als freelancer bij Jellow

Maak een profiel aan