Vind snel en voordelig de beste freelancers

Via Jellow kom je snel in contact met de meest relevante en beschikbare freelancers. Van developers tot recruiters, juristen, online marketeers, designers en meer. Jellow is er alleen voor eindopdrachtgevers en niet voor intermediairs. Wij vinden het belangrijk dat eindopdrachtgevers in rechtstreeks contact staan met de freelancers.

1. Deel je opdracht

Via de button ‘vind een freelancer’ op onze homepage, vertel je ons binnen een paar minuten meer over je opdracht en welke specifieke vaardigheden en ervaring de freelancer moet bezitten. Je kunt kort aangeven wat de inhoud van de opdracht is of een profiel als bijlage toevoegen. Wij zetten de opdracht online van zodra deze volledig en duidelijk is.

 • Welke freelancers vind ik in Jellow?

  Bij Jellow zijn alleen freelancers uit de zakelijke dienstverlening aangesloten. Meer dan 15.000 freelancers hebben al een profiel aangemaakt op Jellow en worden graag door eindopdrachtgevers benaderd voor mooie opdrachten. Bouwvakkers, beveiligers, horeca- medewerkers en dergelijke vind je bij ons helaas niet. Hier zijn andere platformen veel beter in dan wij.

 • Kan iedere freelancer een profiel aanmaken op Jellow?

  De freelancers die een profiel op Jellow hebben aangemaakt worden op kwaliteit gescreend. Dit gebeurt op diverse manieren. Veel van onze freelancers maken op uitnodiging van een opdrachtgever een profiel aan, hierdoor is er al een referent. Freelancers kunnen beoordelingen toevoegen aan hun profiel. Deze worden gegeven door oud-opdrachtgevers. In een aantal vakgebieden worden de CV’s zelfs door externe experts gecheckt en worden er persoonlijke intakes gehouden. Deze expert bepaalt uiteindelijk of een freelancer wordt toegelaten of niet.

1. Deel je opdracht

2. Shortlisting

Met een Jellow 24/7 account maak je snel een shortlist van relevante en beschikbare freelancers en deel je jouw opdracht met hen. Op eenvoudig verzoek helpen wij jou hiermee. Voor Jellow Go of Discovery accounts nemen wij de shortlisting en het delen van de opdracht voor onze rekening. Chat met de freelancers via onze ingebouwde chatmodule. Nodig tenslotte de beste freelancers uit voor een gesprek.

 • Hoe snel kan ik reacties verwachten?

  Gemiddeld antwoorden de eerste freelancers binnen de 24 uur. Je kan via het platform altijd extra vragen stellen of meteen direct contact opnemen met de freelancers. Dit kan per telefoon, mail of via de ingebouwde chatfunctie. Wij raden aan om zoveel mogelijk te communiceren via de chat want zo behoud je het overzicht, blijft alle relevante informatie centraal op één plaats en is deze ook steeds toegankelijk voor jouw collega's bij plotse afwezigheid.

 • Hoe lang is de shortlist?

  Dit varieert per opdracht, maar je kunt er vanuit gaan dat er gemiddeld binnen 24 uur tussen de 5 en 10 reacties binnen zijn gekomen.

 • Wie kan mijn opdracht zien?

  Jouw opdracht is alleen zichtbaar voor de freelancers die wij geselecteerd hebben. Dit zorgt er voor dat jij niet onnodig veel reacties krijgt van freelancers die toch niet aan jouw profiel voldoen of lastig gevallen wordt door intermediairs.

2. Shortlisting

3. Huur de beste freelancer in

Je bevestigt de inhuur van de gekozen freelancer simpelweg door het online inhuurformulier te vervolledigen. Op jouw eenvoudig verzoek nemen wij dit graag voor onze rekening. De contractering regel je volgens je bestaande proces of ook via ons. De experten van Jellow Contracting zorgen voor de inrichting van de contractomgeving, inclusief de daarbij horende financiële afhandeling (facturatie o.b.v. self-billing). Uiteraard houden zij daarbij rekening met de laatste lokale wet- en regelgeving.

 • Kan ik ook om jullie heen?

  Misschien wel. Gelukkig waardeer jij onze matchmaking service zo, dat jij ons de kleine marge ook gunt. Wij kiezen er bewust voor om niet alles ‘dicht te timmeren’ maar het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden. Wij gaan uit van ‘het goede van de mens, jij toch ook? Als je een Jellow 24/7 account hebt en geen gebruikt maakt van onze matchmaking service dan is dit natuurlijk niet van toepassing.

3. Huur de beste freelancer in

Gemakkelijk mooie opdrachten vinden

Eigenlijk een verkeerde titel, want bij Jellow word je gevonden in plaats van andersom. Opdrachtgevers maken gebruik van Jellow om hun opdrachten te matchen met alle relevante en beschikbare profielen in Jellow. Daarna nodigen zij een shortlist van gematchte freelancers uit om te reageren op de opdracht. Hierdoor werkt Jellow veel efficiënter en effectiever dan bijvoorbeeld marktplaatsen voor freelancers of opdrachten. 

1. Maak eenvoudig je profiel aan

Bij Jellow kan je binnen een paar minuten je profiel aanmaken. Je kiest eerst voor je favoriete/dominante vakgebied om daarna je profiel compleet te maken. Laad je CV op of vraag om je gegevens van LinkedIn over te nemen. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze gegevens worden omgezet naar een Jellow profiel.

 • Kan iedereen mijn profiel zien?

  Je profiel is niet openbaar. Dit betekent dat alleen door ons gescreende eindopdrachtgevers jouw volledige profiel kunnen zien. Hierdoor wordt je niet onnodig lastiggevallen door intermediairs, maar wordt je alleen benaderd door eindopdrachtgevers. Ook andere freelancers kunnen je volledige profiel niet inzien.

 • Hoe vaak moet ik mijn profiel bijwerken?

  Ons systeem zal afhankelijk van je beschikbaarheid met je communiceren. Wij proberen dit zo relevant mogelijk te doen. Dit betekent dat we je niet om je beschikbaarheid zullen vragen als jij hebt aangegeven dat je nog een paar maanden met je huidige opdracht bezig bent. Uiteraard mag je altijd je profiel updaten of wijzigen op het moment dat jij dit wilt. Dit kan je heel eenvoudig zelf doen.

 • Wat voor opdrachtgevers maken er gebruik van Jellow?

  Wij zijn er bij Jellow voor freelancers en eindopdrachtgevers. Iedereen die een opdracht via Jellow met jullie wil delen wordt van te voren door ons gescreend. Zo zorgen wij ervoor dat jullie niet door intermediairs lastig worden gevallen maar alleen relevante opdrachten van eindopdrachtgevers krijgen toegezonden. Wij zien hier streng op toe en controleren iedere opdrachtgever die van Jellow gebruik wil maken.

 • Kan ik mijn profiel verrijken?

  Je kunt je profiel nog interessanter maken door deze aan te vullen met ‘feedback’. Je kunt eenvoudig oud-opdrachtgevers uitnodigen om feedback te geven. Deze feedback is voor iedere ingelogde opdrachtgever zichtbaar. Het is raadzaam om dit te doen, want onze ervaring is dat opdrachtgevers hier veel waarden aan hechten.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

2. Word benaderd door opdrachtgevers

Enkel Jellow opdrachtgevers kunnen via Jellow opdrachten sturen naar een shortlist van Jellow freelancers. Je ontvangt enkel de meest relevante opdrachten en je behoort tot een kleine selectie waardoor er geen 100 freelancers op 1 opdracht kunnen reageren. Een andere belangrijk voordeel is dat enkel Jellow opdrachtgevers gevoelige informatie zoals contactgegevens, tarieven en beschikbaarheden kunnen inkijken. Het enige wat jij moet doen is deze gegevens op één plaats up to date houden. Bij interesse van een opdrachtgever kunnen jullie via jullie Jellow accounts in alle discretie chatten. Als er een match is zal je uitgenodigd worden voor een gesprek.

 • Hoe reageer ik op opdrachten?

  Als je wordt geselecteerd krijg je een mailbericht met een link naar de opdrachtomschrijving. Hier kan je ook reageren. Dit kan uitgebreid of kort-en-krachtig, wat jou het beste lijkt. Ook als je geen interesse hebt, kan je kort reageren. Dat is fijn voor de opdrachtgever.

 • Mag ik het tarief en dergelijke zelf bepalen?

  Uiteraard bepaal je altijd zelf of je de opdracht interessant vindt en wat je voorwaarden zijn. Wij streven er naar om zo snel mogelijk het directe contact mogelijk te maken tussen jou en de opdrachtgever. De opdrachtgever neemt daarom ook direct contact met je op voor bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek. Jullie bepalen eigenlijk alles zelf.

2. Word benaderd door opdrachtgevers

3. Word ingehuurd

Hoe werkt het als je wordt ingehuurd?
Jellow opdrachtgevers bepalen zelf hoe het inhuren verloopt. Ze kunnen Jellow Contracting (onze eigen broker) inschakelen, ze kunnen de contracten zelf aanleveren of ze kunnen gebruik maken van een andere externe broker.

Als de contracting via Jellow Contracting verloopt vult de opdrachtgever de gemaakte afspraken in via een online 'inhuurformulier'. Jellow Contracting maakt de overeenkomst op en stuurt deze ter controle naar jou en de opdrachtgever. Als alles volgens afspraak is dan wordt de definitieve overeenkomst ter ondertekening naar jullie beiden opgestuurd. Daarna kan je aan de slag. Wij zorgen er uiteraard voor dat de contracten volgens de meest recente wet- en regelgeving worden opgesteld.

3. Word ingehuurd

Veelgestelde vragen

 • Algemeen
 • Is Jellow een intermediair of bemiddelaar?

  Neen, een bemiddelaar bemiddelt tussen opdrachtgever en freelancer over een opdracht en/of de voorwaarden. Bij Jellow is er tussen opdrachtgevers en freelancers steeds direct contact over een opdracht. Onze matchmaking software brengt vraag en aanbod op een efficiënte manier bij elkaar. We bieden wel een aantal voordelen zoals een intermediair (diensten) maar dan zonder de nadelen (kostprijs vs meerwaarde).

 • Welke freelancers kan je vinden via Jellow?

  Jellow richt zich op alle zelfstandige ondernemers zonder personeel die in een business-to-business (B2B) context zakelijke diensten ver­lenen aan bedrijven of organisaties op basis van tijdelijke contracten, opdrachten of projecten.

 • Freelancers
 • Wat kost het aanmaken van een account op Jellow?

  Een account aanmaken is volledig gratis voor freelancers. Opdrachtgevers betalen voor het gebruik van de Jellow matchmaking software en/of diensten.

 • Ben ik direct vindbaar voor opdrachtgevers als ik me aanmeld bij Jellow?

  Absoluut! Mits je na het aanmelden al je gegevens hebt ingevuld én je account hebt geactiveerd door op de link in de activatiemail te klikken. De opdrachtgevers in Jellow kunnen jou dan vinden en direct contact opnemen voor een mooie freelance opdracht.

 • Heeft het zin om mij bij Jellow in te schrijven als ik nooit echt opdrachten zoek?

  Jazeker, je kan je op 'binnenkort beschikbaar' zetten rekeninghoudende met de opzegtermijn van je huidige opdracht. Dan kan je alsnog uitgenodigd worden voor opdrachten en deze aanvaarden indien ze jou meer aanspreken omwille van: leukere uitdaging, betere combinatie met privéleven, beter betaald etc.

 • Is mijn naam en profiel zichtbaar voor het publiek en/of het Jellow netwerk?

  Neen, enkel voor opdrachtgevers met een Jellow 24/7 account (matchmaking software) en voor Jellow Go (matchmaking software) en Discovery (matchmaking test drive) opdrachtgevers indien jij bent ingegaan op hun uitnodiging om te reageren op een opdracht.

 • Er staan in verhouding minder Belgische dan Nederlandse opdrachten op de website. Hoe komt dit?

  Eerst en vooral is het belangrijk om weten dat enkel de publieke opdrachten zichtbaar zijn op Jellow. De meeste opdrachtgevers plaatsen immers besloten opdrachten. Deze zijn enkel toegankelijk voor freelancers die uitgenodigd werden. Op deze manier kunnen opdrachtgevers zelf het aantal reacties en dus hun werkdruk onder controle houden.

  Het klopt wel dat er momenteel meer Nederlandse opdrachtgevers en freelancers geregistreerd zijn dan Belgische. Jellow.nl is dan ook al wat langer online dan Jellow.be. Momenteel komen er in vergelijking met Nederland dagelijks bijna evenveel Belgische opdrachtgevers als freelancers bij.

  Het is hoe dan ook zinvol om een gratis Jellow account aan te maken en om je profiel volledig op punt te stellen. Immers, het mooie aan Jellow is nu eenmaal dat opdrachtgevers freelancers zoeken en uitnodigen om te reageren op relevante opdrachten.

 • Opdrachtgevers
 • Hoeveel betaalt een opdrachtgever voor een Jellow account?

  Alle informatie over de verschillende formules en tarieven kan je terugvinden op onze prijzen pagina (https://www.jellow.be/pricing)
  Bijkomende vragen over formules of tarieven? Stuur ze naar hello@jellow.be of bel ons op +32 15 79 72 80.

 • AVG (GDPR)
 • Is Jellow AVG (GDPR) compliant?

  Jellow heeft er alles aan gedaan om de data van haar gebruikers te beheren en te beschermen op de manier zoals beschreven staat in de AVG. Een eenduidige handleiding is er niet, dus of we aan alles hebben gedacht is helaas niet met 100% zekerheid te garanderen. Mocht je van mening zijn dat er we iets gemist hebben dan horen we dat natuurlijk graag.

 • Kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen?

  Ja dat kan altijd! Zodra je bent ingelogd kan je in je profiel je persoonlijke data aanpassen. Je kan je profiel vinden en aanpassen als je bent ingelogd en rechtsboven je naam klikt. Kies vervolgens ‘mijn account’. Wil je een download van alle data die we hebben opgeslagen neem dan contact met ons op via +32 3 560 17 00 of stuur een email naar hello@jellow.be. Wij sturen dan binnen 48 uur (op werkdagen) een bestand met al je data naar het email adres welke in je profiel vermeld staat.

 • Wie kan mijn persoonlijke data zien?

  Jellow probeert zo min mogelijk persoonlijke data op te slaan. De data die we van onze gebruikers opslaan is nodig om vraag en aanbod in de freelance markt zo goed mogelijk met elkaar te verbinden. Alleen voor dat doel worden data opgeslagen en gebruikt. Persoonlijke data van gebruikers worden nooit met derden gedeeld anders dan met de gecontracteerde partijen die zorgen voor de juiste afhandeling van een opdracht.

 • Hoe kan ik mijn account verwijderen?

  Om je account te verwijderen klik je rechtsboven op je naam en vervolgens op ‘instellingen’. Onderaan deze pagina heb je de mogelijkheid om je gehele account te verwijderen. LET OP bij het verwijderen van je account wordt ook echt alles verwijderd uit onze database. Alleen die data die valt onder de wettelijke bewaarplicht zoals informatie over lopende en afgeronde opdrachten zullen bewaard blijven conform de wettelijke bewaarplicht.

 • Heeft Jellow een Privacy Statement welke is aangepast aan de GDPR?

  Ja die hebben we! Je kan deze vinden onder het Privacy Statement in de Algemene Voorwaarden. Hier staat o.a. ook vermeld hoe we omgaan met cookies en waarvoor deze gebruikt worden.

Is je vraag nog niet beantwoord? We helpen je met plezier!

Stel je vraag

Heb je een opdracht?
Deel ze met Jellow

Opdracht delen

Overtuigd?
Schrijf je nu in als freelancer bij Jellow

Maak een profiel aan

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.