Vind snel en voordelig de beste freelancers

Via Jellow kom je snel in contact met de beste freelancers die beschikbaar zijn. Van developers tot recruiters, juristen, online marketeers, designers en meer. Jellow is er alleen voor eindopdrachtgevers en niet voor intermediairs. Wij vinden het belangrijk dat er zo min mogelijk schakels zijn tussen de opdrachtgever en de freelancers.

1. Deel je opdracht

Via de button ‘freelancer zoeken’ op onze homepage, vertel je ons binnen een paar minuten meer over je opdracht en welke specifieke vaardigheden en ervaring de freelancer moet bezitten. Je kunt kort aangeven wat de inhoud van de opdracht is of een profiel als bijlage toevoegen. Wij zetten de opdracht online van zodra deze volledig en duidelijk is.

 • Welke freelancers vind ik in Jellow?

 • Kan iedere freelancer een profiel aanmaken op Jellow?

  De freelancers die een profiel op Jellow hebben aangemaakt worden op kwaliteit gescreend. Dit gebeurt op diverse manieren. Veel van onze freelancers maken op uitnodiging van een opdrachtgever een profiel aan, hierdoor is er al een referent. Freelancers kunnen beoordelingen toevoegen aan hun profiel. Deze worden gegeven door oud-opdrachtgevers. In een aantal vakgebieden worden de CV’s zelfs door externe experts gecheckt en worden er persoonlijke intakes gehouden. Deze expert bepaalt uiteindelijk of een freelancer wordt toegelaten of niet.

1. Deel je opdracht

2. Shortlisting

Met een Jellow BASIC of EXTRA account maak je snel een shortlist van relevante en beschikbare freelancers en deel je jouw opdracht met hen. Op eenvoudig verzoek helpen wij jou hiermee. Aangezien je met een Jellow GO account geen toegang hebt tot het Jellow netwerk nemen wij de shortlisting en het delen van de opdracht sowieso voor onze rekening. Je kan chatten met de freelancers in alle veiligheid en zonder afleiding van andere inkomende berichten. Nodig tenslotte de beste freelancers uit voor een gesprek.

 • Hoe snel kan ik reacties verwachten?

  Gemiddeld antwoorden de eerste freelancers binnen de 24 uur. Je kan via het platform altijd extra vragen stellen of meteen direct contact opnemen met de freelancers. Dit kan per telefoon, mail of via de ingebouwde chatfunctie van het Jellow platform. Wij raden aan om zoveel mogelijk de communiceren via de chat want zo behoud je het overzicht, blijft alle relevante informatie centraal op één plaats en is deze ook steeds toegankelijk voor jouw collega's bij plotse afwezigheid.

2. Shortlisting

3. Huur de beste freelancer in

Je bevestigt de inhuur van de gekozen freelancer simpelweg door het online inhuurformulier te vervolledigen. Op jouw eenvoudig verzoek nemen wij dit graag voor onze rekening. De contractering regel je volgens je bestaande proces of ook via ons. De experten van Jellow Contracting zorgen voor de inrichting van de contractomgeving, inclusief de daarbij horende financiële afhandeling (facturatie o.b.v. self-billing). Uiteraard houden zij daarbij rekening met de laatste lokale wet- en regelgeving.

 • Kan ik ook om jullie heen?

  Het schiet bij heel veel opdrachtgevers door hun hoofd, dus maak je geen zorgen. Gelukkig waardeer jij ons platform en dienstverlening zo, dat jij ons de kleine marge ook gunt. Wij kiezen er bewust voor om niet alles ‘dicht te timmeren’ maar het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden. Wij gaan uit van ‘het goede van de mens’ en dat doe jij volgens ons ook…. Als je een ‘Premium’ account hebt dan hoef je natuurlijk niet via Jellow in te huren.

3. Huur de beste freelancer in

Gemakkelijk mooie opdrachten vinden

Eigenlijk een verkeerde titel, want bij Jellow word je gevonden in plaats van andersom. Bij Jellow staat de freelancer centraal in plaats van de opdracht. De opdrachtgever maakt op basis van het profiel een selectie en alleen deze freelancers worden uitgenodigd om te reageren. Hierdoor werkt Jellow efficiënter en effectiever dan andere online platforms.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

Bij Jellow kan je binnen een paar minuten je profiel aanmaken. Je kiest eerst voor je favoriete/dominante vakgebied om daarna je profiel compleet te maken. Laad je CV op of vraag om je gegevens van LinkedIn over te nemen. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze gegevens worden omgezet naar een Jellow profiel.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

2. Word benaderd door opdrachtgevers

Enkel Jellow opdrachtgevers kunnen via Jellow opdrachten sturen naar een shortlist van Jellow freelancers. Je ontvangt enkel de meest relevante opdrachten en je behoort tot een kleine selectie waardoor er geen 100 freelancers op 1 opdracht kunnen reageren. Een andere belangrijk voordeel is dat enkel Jellow opdrachtgevers gevoelige informatie zoals contactgegevens, tarieven en beschikbaarheden kunnen inkijken. Het enige wat jij moet doen is deze gegevens op één plaats up to date houden. Bij interesse van een opdrachtgever kunnen jullie via jullie Jellow accounts in alle discretie chatten. Als er een match is zal je uitgenodigd worden voor een gesprek.

2. Word benaderd door opdrachtgevers

3. Word ingehuurd

Hoe werkt het als je wordt ingehuurd?
Jellow opdrachtgevers bepalen zelf hoe het inhuren verloopt. Ze kunnen Jellow Contracting (onze eigen broker) inschakelen, ze kunnen de contracten zelf aanleveren of ze kunnen gebruik maken van een andere externe broker.

Als de contracting via Jellow Contracting verloopt vult de opdrachtgever de gemaakte afspraken in via een online 'inhuurformulier'. Jellow Contracting maakt de overeenkomst op en stuurt deze ter controle naar jou en de opdrachtgever. Als alles volgens afspraak is dan wordt de definitieve overeenkomst ter ondertekening naar jullie beiden opgestuurd. Daarna kan je aan de slag. Wij zorgen er uiteraard voor dat de contracten volgens de meest recente wet- en regelgeving worden opgesteld.

3. Word ingehuurd

Veelgestelde vragen

 • Algemeen
 • Is Jellow een intermediair of bemiddelaar?

  Neen, een bemiddelaar bemiddeld tussen opdrachtgever en freelancer over een opdracht en/of de voorwaarden. Bij Jellow is er tussen opdrachtgevers en freelancers steeds direct contact over een opdracht. Ons webplatform brengt slechts vraag en aanbod bij elkaar. We bieden wel een aantal voordelen zoals een intermediair (diensten) maar dan zonder de nadelen (kostprijs vs meerwaarde).

 • Kan ik een Jellow account aanmaken als vennootschap die zelf freelancers plaatst bij klanten?

  Freelancers verkiezen meer en meer om niet langer via intermediairs of bemiddelaars ingehuurd te worden. Omwille van die groeiende vraag hebben wij er resoluut voor gekozen om geen intermediairs of bemiddelaars toe te laten tot ons webplatform. Freelancers die voor jouw vennootschap actief zijn kunnen uiteraard wel individueel een Jellow freelance profiel aanmaken.

 • Freelancers
 • Wat kost het aanmaken van een account op Jellow?

  Een account aanmaken is volledig gratis voor freelancers. Opdrachtgevers kiezen voor een maandelijks abonnement of een vast tarief van 5 € per gefactureerd uur.

 • Ben ik direct vindbaar voor opdrachtgevers als ik me aanmeld bij Jellow?

  Absoluut! Mits je na het aanmelden al je gegevens hebt ingevuld én je account hebt geactiveerd door op de link in de activatiemail te klikken. De opdrachtgevers in Jellow kunnen jou dan vinden en direct contact opnemen voor een mooie freelance opdracht.

 • Ik wil graag iemand aanbevelen voor een opdracht, hoe doe ik dat?

  Goede mensen kennen goede mensen. Als het in de opdrachtomschrijving wordt aangegeven, is het zelfs mogelijk om €500,- te verdienen als een freelancer (die nog niet in Jellow staat ingeschreven) op jouw aanbeveling wordt ingehuurd via Jellow. Het is dan belangrijk dat de freelancer zich via het Jellow-inhuurformulier laat inhuren en jouw naam doorgeeft bij de opdrachtgever. Win-Win!

 • Is de naam van freelancers zichtbaar voor hele Jellow netwerk?

  Neen, enkel voor opdrachtgevers met een Jellow BASIC of Jellow EXTRA account.

 • Opdrachtgevers
 • Hoeveel betaalt een opdrachtgever voor een Jellow account?

  Alle informatie over de verschillende tarieven en formules kan je terugvinden op onze prijzen pagina (https://www.jellow.be/pricing)
  Bijkomende vragen over formules of tarieven? Stuur ze naar hello@jellow.be of bel ons op +32 3 560 17 00.

 • In welke branches en vakgebieden is Jellow actief?

  Je vindt bijna alle profielen op Jellow: van freelance developers tot freelance juristen. Wij richten ons voornamelijk op de zakelijke dienstverlening dus timmermannen en loodgieters vind je niet in ons netwerk.

 • Is het inhuren via Jellow veilig?

  Absoluut! De experten van Jellow Contracting zorgen voor de contractuele en financiële afwikkeling van de inhuur conform de Belgische wet- en regelgeving.

 • AVG (GDPR)
 • Is Jellow AVG (GDPR) compliant?

  Jellow heeft er alles aan gedaan om de data van haar gebruikers te beheren en te beschermen op de manier zoals beschreven staat in de AVG. Een officieel stempel bestaat er niet, dus of we aan alles hebben gedacht is helaas niet met 100% zekerheid te garanderen. Mocht je van mening zijn dat er we iets gemist hebben dan horen we dat natuurlijk graag en passen we dat direct aan.

 • Kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen?

  Ja dat kan altijd! Zodra je bent ingelogd kan je in je profiel je persoonlijke data aanpassen. Je kan je profiel vinden en aanpassen als je bent ingelogd en rechtsboven je naam klikt. Kies vervolgens ‘mijn account’. Wil je een download van alle data die we hebben opgeslagen neem dan contact met ons op via +32 3 560 17 00? of stuur een email naar hello@jellow.be. Wij sturen dan binnen 48 uur (op werkdagen) een bestand met al je data naar het email adres welke in je profiel vermeld staat.

 • Wie kan mijn persoonlijke data zien?

  Jellow probeert zo min mogelijk persoonlijke data op te slaan. De data die we van onze gebruikers opslaan is nodig om vraag en aanbod in de freelance markt zo goed mogelijk met elkaar te verbinden. Alleen voor dat doel wordt de opgeslagen data opgeslagen en gebruikt. Persoonlijke data van gebruikers wordt nooit met derden gedeeld anders dan met die gecontracteerde partijen die zorgen voor de juiste afhandeling van een opdracht. Voor een compleet overzicht van alle datavelden die we opslaan verwijzen we graag naar Appendix D ‘Datavelden’ in de Algemene voorwaarden.

 • Hoe kan ik mijn account verwijderen?

  Om je account te verwijderen klik je rechtsboven op je naam en vervolgens op ‘instellingen’. Onderaan deze pagina heb je de mogelijkheid om je gehele account te verwijderen. LET OP bij het verwijderen van je account wordt ook echt alles verwijderd uit onze database. Alleen die data die valt onder de wettelijke bewaarplicht zoals informatie over lopende en afgeronde opdrachten zullen bewaard blijven voor de periode die daarvoor staat.

 • Heeft Jellow een Privacy Statement welke is aangepast aan de AVG (GDPR)?

  Ja die hebben! Je kan deze vinden in Appendix A van de Algemenen Voorwaarden. Hier staat o.a. ook vermeld hoe we omgaan met cookies en waarvoor deze gebruikt worden.

Is je vraag nog niet beantwoord? We helpen je met plezier!

Stel je vraag

Heb je een opdracht?
Deel ze met Jellow

Opdracht delen

Overtuigd?
Schrijf je nu in als freelancer bij Jellow

Maak een profiel aan

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.