Zoek, vind en bewonder de beste freelancers

Via Jellow kom je snel en direct in contact met de meest relevante en beschikbare freelancers actief in de zakelijke dienstverlening. Meer en meer werkgevers en freelancers verkiezen om rechtstreeks in contact te staan met elkaar. Jellow is daarom niet beschikbaar voor intermediairs.

1. Zoek

Start je zoektocht op basis van enkele zoekwoorden of een uitgebreide opdrachtomschrijving. Verfijn je zoekopdracht door middel van onze uitgebreide filter- en sorteer mogelijkheden. Bekijk de interessante profielen in detail (beschikbaarheid, tarief, bio, werkervaring, talen, etc). Heb je geen tijd om zelf te zoeken? Schakel dan het Jellow matchmaking team in. 

 • Welke freelancers vind ik in Jellow?

  Bij Jellow zijn alleen freelancers uit de zakelijke dienstverlening aangesloten. Meer dan 20.000 freelancers hebben al een profiel aangemaakt op Jellow en worden graag door eindopdrachtgevers benaderd voor mooie opdrachten.

 • Kan iedere freelancer een profiel aanmaken op Jellow?

  De freelancers met een profiel op Jellow worden zo veel mogelijk op kwaliteit gescreend. Dit gebeurt op diverse manieren. Veel van onze freelancers maken op uitnodiging van een opdrachtgever een profiel aan, hierdoor is er al een referentie. Freelancers kunnen beoordelingen toevoegen aan hun profiel. Deze worden gegeven door voormalige opdrachtgevers. Voor specifieke opdrachten kunnen freelancers zelfs door externe experts gecheckt worden. Deze expert bepaalt uiteindelijk of een freelancer in aanmerking komt voor een specifieke opdracht.

1. Zoek

2. Vind

Maak snel een shortlist aan van de meeste relevante en beschikbare freelancers. Nodig hen uit voor jouw opdracht in een handomdraai of stuur hen een bericht. Ook hier kan je het Jellow matchmaking team inschakelen. Chat vervolgens met de freelancers die reageren via onze ingebouwde chatmodule. Nodig tenslotte de beste freelancers uit voor een gesprek.

 • Hoe snel kan ik reacties verwachten?

  Gemiddeld antwoorden de eerste freelancers binnen de 24 uur. Je kan via het platform altijd extra vragen stellen of meteen direct contact opnemen met de freelancers. Dit kan per telefoon, mail of via de ingebouwde chatfunctie. Wij raden aan om zoveel mogelijk te communiceren via de chat want zo behoud je het overzicht, blijft alle relevante informatie centraal op één plaats en is deze ook steeds toegankelijk voor jouw collega's bij plotse afwezigheid.

 • Hoe lang is de shortlist?

  Dit varieert per opdracht, maar je kunt er vanuit gaan dat er gemiddeld binnen 24 uur tussen de 5 en 10 reacties binnen zijn gekomen.

 • Wie kan mijn opdracht zien?

  Jouw opdracht is alleen zichtbaar voor de freelancers die wij geselecteerd hebben. Dit zorgt er voor dat jij niet onnodig veel reacties krijgt van freelancers die toch niet aan jouw profiel voldoen of lastig gevallen wordt door intermediairs.

2. Vind

3. Bewonder

Je hebt de ideale freelancer gevonden? Sluit rechtstreeks een overeenkomst af of schakel één van onze aanbevolen contracting partners in. Daarna kan de samenwerking beginnen. Vergeet je evaluatie van de freelancer niet te delen zodat hij of zij ook door anderen bewonderd kan worden. Veel succes!

3. Bewonder

Uitgenodigd worden voor freelance opdrachten

Met een Jellow account word je gevonden in plaats van andersom. Opdrachtgevers maken gebruik van Jellow om hun opdrachten te matchen met alle relevante en beschikbare profielen in Jellow. Daarna nodigen zij een shortlist van gematchte freelancers uit om te reageren op de opdracht. Hierdoor werkt Jellow veel efficiënter en effectiever dan bijvoorbeeld marktplaatsen voor freelancers of opdrachten. 

1. Maak eenvoudig je profiel aan

Bij Jellow kan je binnen een paar minuten je profiel aanmaken. Je kiest eerst voor je favoriete/dominante vakgebied om daarna je profiel compleet te maken. Laad je CV op of vraag om je gegevens van LinkedIn over te nemen. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze gegevens worden omgezet naar een Jellow profiel.

 • Kan iedereen mijn profiel zien?

  Je profiel is niet openbaar. Dit betekent dat alleen door ons gescreende eindopdrachtgevers jouw volledige profiel kunnen zien. Hierdoor word je niet onnodig lastiggevallen door intermediairs, maar word je alleen benaderd door eindopdrachtgevers. Ook andere freelancers kunnen je volledige profiel niet inzien.

 • Hoe vaak moet ik mijn profiel bijwerken?

  Ons systeem zal afhankelijk van je beschikbaarheid met je communiceren. Wij proberen dit zo relevant mogelijk te doen. Dit betekent dat we je niet om je beschikbaarheid zullen vragen als jij hebt aangegeven dat je nog een paar maanden met je huidige opdracht bezig bent. Uiteraard mag je altijd je profiel updaten of wijzigen op het moment dat jij dit wilt. Dit kan je heel eenvoudig zelf doen.

 • Wat voor opdrachtgevers maken er gebruik van Jellow?

  Wij zijn er bij Jellow voor freelancers en eindopdrachtgevers. Iedereen die een opdracht via Jellow met jullie wil delen wordt van te voren door ons gescreend. Zo zorgen wij ervoor dat jullie niet door intermediairs lastig worden gevallen maar alleen relevante opdrachten van eindopdrachtgevers krijgen toegezonden. Wij zien hier streng op toe en controleren iedere opdrachtgever die van Jellow gebruik wil maken.

 • Kan ik mijn profiel verrijken?

  Je kunt je profiel nog interessanter maken door deze aan te vullen met ‘feedback’. Je kunt eenvoudig oud-opdrachtgevers uitnodigen om feedback te geven. Deze feedback is voor iedere ingelogde opdrachtgever zichtbaar. Het is raadzaam om dit te doen, want onze ervaring is dat opdrachtgevers hier veel waarden aan hechten.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

2. Word benaderd door opdrachtgevers

Enkel Jellow opdrachtgevers kunnen via Jellow opdrachten sturen naar een shortlist van Jellow freelancers. Je ontvangt enkel de meest relevante opdrachten en je behoort tot een kleine selectie waardoor er geen 100 freelancers op 1 opdracht kunnen reageren. Een andere belangrijk voordeel is dat enkel Jellow opdrachtgevers gevoelige informatie zoals contactgegevens, tarieven en beschikbaarheden kunnen inkijken. Het enige wat jij moet doen is deze gegevens op één plaats up to date houden. Bij interesse van een opdrachtgever kunnen jullie via jullie Jellow accounts in alle discretie chatten. Als er een match is zal je uitgenodigd worden voor een gesprek.

 • Hoe reageer ik op opdrachten?

  Als je wordt geselecteerd krijg je een mailbericht met een link naar de opdrachtomschrijving. Hier kan je ook reageren. Dit kan uitgebreid of kort-en-krachtig, wat jou het beste lijkt. Ook als je geen interesse hebt, kan je kort reageren. Dat is fijn voor de opdrachtgever.

 • Mag ik het tarief en dergelijke zelf bepalen?

  Uiteraard bepaal je altijd zelf of je de opdracht interessant vindt en wat je voorwaarden zijn. Wij streven er naar om zo snel mogelijk het directe contact mogelijk te maken tussen jou en de opdrachtgever. De opdrachtgever neemt daarom ook direct contact met je op voor bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek. Jullie bepalen eigenlijk alles zelf.

2. Word benaderd door opdrachtgevers

3. Word ingehuurd

Als je wordt ingehuurd door een opdrachtgever, bepaal je samen hoe de inhuur gaat verlopen. Vaak heeft de opdrachtgever een vaste manier van inhuren. Soms maken ze de contracten zelf, soms maken ze gebruik van een, al dan niet door Jellow aanbevolen, externe contracting partij.  

3. Word ingehuurd

Veelgestelde vragen

 • Algemeen
 • Is Jellow een intermediair of bemiddelaar?

  Neen, een bemiddelaar bemiddelt tussen opdrachtgever en freelancer over een opdracht en/of de voorwaarden. Bij Jellow is er tussen opdrachtgevers en freelancers steeds direct contact over een opdracht. Onze matchmaking software brengt vraag en aanbod op een efficiënte manier bij elkaar. We bieden wel een aantal voordelen zoals een intermediair (diensten) maar dan zonder de nadelen (kostprijs vs meerwaarde).

 • Welke freelancers kan je vinden via Jellow?

  Jellow richt zich op alle zelfstandige ondernemers zonder personeel (met een éénmanszaak of een vennootschap) die diensten ver­lenen aan bedrijven of organisaties op basis van tijdelijke contracten, opdrachten of projecten.

 • Freelancers
 • Wat kost het aanmaken van een account op Jellow?

  Een account aanmaken is volledig gratis voor freelancers. Opdrachtgevers betalen voor het gebruik van de Jellow matchmaking software en/of diensten.

 • Ben ik direct vindbaar voor opdrachtgevers als ik me aanmeld bij Jellow?

  Absoluut! Mits je na het aanmelden al je gegevens hebt ingevuld én je account hebt geactiveerd door op de link in de activatiemail te klikken. De opdrachtgevers in Jellow kunnen jou dan vinden en direct contact opnemen voor een mooie freelance opdracht.

 • Heeft het zin om mij bij Jellow in te schrijven als ik nooit echt opdrachten zoek?

  Jazeker, je kan je op 'binnenkort beschikbaar' zetten rekeninghoudende met de opzegtermijn van je huidige opdracht. Dan kan je alsnog uitgenodigd worden voor opdrachten en deze aanvaarden indien ze jou meer aanspreken omwille van: leukere uitdaging, betere combinatie met privéleven, beter betaald etc.

 • Zijn mijn naam/tarief/profiel/contactgegevens zichtbaar voor het publiek en/of het Jellow netwerk?

  Enkel werkgevers met een betalend Jellow 24/7 abonnement kunnen jouw naam en gedetailleerde profielgegevens zien. Je contactgegevens zijn enkel zichtbaar vanaf het moment dat er een eerste contact is geweest (bericht of uitnodiging opdracht).

 • Opdrachtgevers
 • Hoeveel betaalt een opdrachtgever voor een Jellow account?

  Alle informatie over de verschillende formules en tarieven kan je terugvinden op onze prijzen pagina (https://www.jellow.be/pricing)
  Bijkomende vragen over formules of tarieven? Stuur ze naar hello@jellow.be of bel ons op +32 15 79 72 80.

 • AVG (GDPR)
 • Is Jellow AVG (GDPR) compliant?

  Jellow doet er alles aan om de data van haar gebruikers te beheren en te beschermen op de manier zoals beschreven staat in de AVG. Een eenduidige handleiding is er niet, dus of we aan alles hebben gedacht is helaas niet met 100% zekerheid te garanderen. Mocht je van mening zijn dat er we iets gemist hebben dan horen we dat natuurlijk graag.

 • Kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen?

  Ja, dat kan altijd! Zodra je bent ingelogd kan je in je profiel je persoonlijke data aanpassen. Je kan je profiel vinden en aanpassen als je bent ingelogd en rechtsboven je naam klikt. Kies vervolgens ‘mijn account’. Wil je een download van alle data die we hebben opgeslagen neem dan contact met ons op via +32 15 79 72 80 of stuur een email naar hello@jellow.be. Wij sturen dan binnen 48 uur (op werkdagen) een bestand met al je data naar het email adres welke in je profiel vermeld staat.

 • Wie kan mijn persoonlijke data zien?

  Jellow probeert zo min mogelijk persoonlijke data op te slaan. De data die we van onze gebruikers opslaan is nodig om vraag en aanbod in de freelance markt zo goed mogelijk met elkaar te verbinden. Alleen voor dat doel worden data opgeslagen en gebruikt. Persoonlijke data van gebruikers worden nooit met derden gedeeld anders dan met de gecontracteerde partijen die zorgen voor de juiste afhandeling van een opdracht.

 • Hoe kan ik mijn account verwijderen?

  Om je account te verwijderen klik je rechtsboven op je naam en vervolgens op ‘instellingen’. Onderaan deze pagina heb je de mogelijkheid om je gehele account te verwijderen. LET OP bij het verwijderen van je account wordt ook echt alles verwijderd uit onze database. Alleen die data die valt onder de wettelijke bewaarplicht zoals informatie over lopende en afgeronde opdrachten zullen bewaard blijven conform de wettelijke bewaarplicht.

 • Heeft Jellow een Privacy Statement welke is aangepast aan de GDPR?

  Ja die hebben we! Je kan deze vinden onder het Privacy Statement in de Algemene Voorwaarden. Hier staat o.a. ook vermeld hoe we omgaan met cookies en waarvoor deze gebruikt worden.

Is je vraag nog niet beantwoord? We helpen je met plezier!

Stel je vraag

Heb je een opdracht?
Deel ze met Jellow

Opdracht delen

Overtuigd?
Schrijf je nu in als freelancer bij Jellow

Maak een profiel aan

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.