Hoe freelancers vinden met Jellow

Jellow

Snel en efficiënt de juiste freelancer vinden voor je opdracht is geen evidente klus! Met Jellow heb je een interessante tool in handen om rechtstreeks in contact te komen met het talent dat je zoekt. Hoe gaat Jellow in z'n werk? Lees verder en ontdek hoe je in een handomdraai met ons platform aan de slag kan!

Maak een account aan

Om toegang te krijgen tot ons netwerk van freelancers heb je een account nodig. Jellow bestaat namelijk uit een besloten netwerk waar je toegang tot kan krijgen aan de hand van een maandelijks opzegbaar abonnement.

Waarom een besloten netwerk een goed idee is? Door het Jellow-netwerk niet openbaar te maken, voorkomen we dat intermediaire partijen (zoals rekruterings- en selectiekantoren) toegang krijgen tot het platform. Zo garanderen we een rechtstreekse lijn tussen jou en de freelancers in het netwerk. Door intermediairs te mijden worden er geen onzichtbare marges op de tarieven van de freelancers gerekend en houden we samen elke samenwerking transparant.

Daarnaast verzekert een besloten platform ook de kwaliteit van het netwerk. Omdat niet iedereen zomaar toegang heeft, worden de freelancers niet gebombardeerd met irrelevante opdrachten. Op ons platform zal je dus geen studenten zien die iemand zoeken om hun eindwerk te schrijven of om een logo voor hun rockband te ontwerpen. Zo blijft de relevantie van de opdrachtgever en de motivatie van de freelancer hoog.

Nadat je een account hebt aangemaakt doet ons team een snelle controle. Als je geen intermediair bent, wordt je account geactiveerd en krijg je onbeperkte toegang tot het volledige platform. Nu kan het echte werk beginnen!

Een Jellow-account is steeds op bedrijfsniveau. Dat wil zeggen dat meerdere gebruikers binnen hetzelfde bedrijf binnen één account kunnen werken. Zo kan je gemakkelijk individueel zoeken of je selectie met je collega's delen. Ons basisaccount laat automatisch twee gebruikers toe, maar dat aantal kan je altijd uitbreiden.

Vind de juiste freelancers

Het platform is heel simpel opgebouwd. Er zijn drie grote omgevingen waarbinnen je als opdrachtgever aan de slag kan: de listing-, de opdrachten- en de berichtenpagina. De listingpagina is zonder twijfel de meest interessante omgeving binnen Jellow. Hier vind je een overzicht van alle freelancers die zich in ons netwerk hebben aangemeld.

In het volledige netwerk bevinden zich tienduizenden freelancers. Hoe haal je er nu het meest relevante talent uit? In een paar simpele stappen herleid je de volledige database naar een shortlist van potentiële kandidaten.

De listingpagina.

Je eerste hulpmiddel in de zoektocht naar geschikte freelancers is de zoekbalk (1) bovenaan de pagina. Daar geef je zoektermen in die relevant zijn voor het profiel dat je zoekt, zoals een functietitel of de naam van een programma waar de freelancer mee overweg moet kunnen. We raden aan om ook steeds wat breder te denken. Zo zijn er in het werkveld vaak verschillende namen voor dezelfde functie, zoals telesales en telemarketing of animatie en motion design.

Op basis van de zoektermen die je ingeeft, filtert de Jellow-zoekmachine alle niet-overeenkomstige profielen uit de listing. Wanneer er een rechtstreekse match is tussen een van je zoektermen en het profiel van een freelancer, wordt die in het geel gemarkeerd. De volgorde van de profielen wordt standaard bepaald door de graad van overeenkomst met je zoekopdracht, maar je kan ook sorteren op afstand, tarief of naam.

De volgende stap is om de resterende freelancers verder uit te dunnen aan de hand van criteria die volgens jou van belang zijn bij het uitvoeren van de opdracht. Dat doe je met de zoekfilters (2) die zich aan de linkerkant van de listingpagina bevinden. Kies de locatie van de opdracht en een maximale afstand waarbinnen je freelancers wil bereiken of pas de tariefslider aan om alleen profielen te tonen die binnen je budget passen.

Zo hou je een selectie van freelancers over die niet alleen het juiste profiel hebben, maar ook qua samenwerkingsvoorwaarden aansluiten bij je opdracht.

Een gouden tip: filter niet te eng! Sommige freelancers vullen hun profiel in met het zicht op een bestcasescenario. Maar misschien zijn ze wel bereid om een langere afstand af te leggen of je tegemoet te komen in hun tarief omdat ze een sterke affiniteit voelen voor de opdracht. Door iets ruimer te filteren, loop je geen potentiële kandidaten mis.

De profielpagina.

De listing toont je in een oogopslag al de belangrijkste aspecten van iedere freelancer. Maar als je meer details wil zien, klik je simpelweg op een profiel en bezoek je zijn of haar uitgebreide profielpagina. Daar vind je het cv, met alle werk- en opleidingservaring, een overzicht van soft en hard skills en beoordelingen van vorige opdrachtgevers.

Wanneer je weet welke freelancers in aanmerking komen voor je opdracht, ben je klaar voor de volgende stap. Als je in de listingpagina een of meerdere profielen van potentiële kandidaten aanvinkt, zie je bovenaan een paar knoppen oplichten. Je kan kiezen om je opdracht meteen met de geselecteerde freelancers te delen, maar we raden aan om ze eerst aan een lijstje toe te voegen (3).

Het voordeel van een lijstje is dat je gemakkelijker het overzicht bewaart: je slaat je bestaande selectie op en kan dus met een gerust hart verder zoeken en filteren. Daarnaast zijn lijstjes ook interessant wanneer je naar meerdere profielen op zoek bent. Je kan dan voor iedere opdracht een apart lijstje aanmaken. Je opgeslagen lijstjes verschenen steeds aan de linkerkant van de listingpagina, boven de zoekfilters.

Wanneer je tevreden bent met je selectie, kan je de freelancers je opdracht sturen (4). Je maakt gemakkelijk een nieuwe opdracht aan door alle velden in te vullen met een omschrijving en de details van de opdracht. Als je al eerder een opdracht via het Jellow-platform hebt gestuurd, heb je ook de optie om die opnieuw te versturen. Dat kan interessant zijn als je een nieuwe golf van kandidaten wil uitnodigen.

Nadat je je opdracht hebt verstuurd, krijgen de geselecteerde freelancers een melding die hen laat weten dat ze zijn uitgenodigd. Zij kunnen de andere kandidaten niet zien. Zo blijft alle communicatie tussen jou en een freelancer steeds privé voor jullie beide!

Nodig de freelancers uit voor je opdracht

De opdrachtenpagina.

De opvolging van je opdrachten gebeurt in de opdrachtenpagina. Daar vind je een overzicht van al je openstaande en gesloten opdrachten.

Wanneer je een opdracht open klikt, vind je onder de omschrijving alle reacties van de freelancers die je hebt uitgenodigd. Als ze geïnteresseerd zijn, kan je daar een gesprek starten om de details van jullie samenwerking te bespreken. Op het moment dat je de geschikte kandidaat hebt gevonden, kan je de opdracht sluiten. De andere freelancers die je hebt uitgenodigd krijgen dan automatisch een bericht dat je opdracht is ingevuld.

De berichtenpagina.

In de berichtenpagina vind je alle communicatie tussen jou en de freelancers terug. Net als in de opdrachtenpagina kan je hier de reacties op je opdrachten lezen, maar je hebt ook de optie om los van een opdracht met een freelancer te chatten. Stel dat je nog specifieke details wil weten voordat je een opdracht met een freelancer deelt. Dan kan je in de listingpagina kiezen om een bericht in plaats van een opdracht te sturen, en daarna volg je de rest van het gesprek op in de berichtenpagina.

Net als bij het uitnodigen van de freelancers ligt de bal steeds in jouw kamp. Freelancers kunnen pas een gesprek met je beginnen als jij ze als eerste een opdracht of een bericht hebt gestuurd. Zo hou je altijd controle over met wie je communiceert en word je niet bedolven onder massa's berichten.

 

Door Jellow slim te gebruiken kan je op een snelle en efficiënte manier het juiste profiel vinden voor iedere opdracht. Zo vormt ons platform een ideale uitbreiding op je persoonlijke netwerk en kan het je helpen wanneer je nood het hoogste is.

Klaar om met Jellow aan de slag te gaan? Registreer je als opdrachtgever of vraag een persoonlijke demo van het platform aan via [email protected].

Tags: Jellow - Opdrachtgever - Platform

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Lars Evers over focus op taken en resultaten als freelancer

Focus op taken en resultaten als freelancer

Lars Evers, Co-founder van Jellow, heeft het over jouw vacatures die moeilijk te vervullen zijn. Beschik jij bijvoorbeeld al over een profielschets of...

4 minuten
Lars Evers over contractvorm bij startende freelancers

Contractvorm bij startende freelancers

Lars Evers, Co-founder van Jellow, heeft het over het groeiende aantal freelancers onder studenten en starters. Een contract voor onbepaalde tijd lijkt niet...

4 minuten