De opkomst van het freelanceplatform

Jellow

Een freelanceplatform doelt op en helpt 2 doelgroepen: opdrachtgevers en freelancers. Het dient als plek om hen bij elkaar te brengen, zodat er geen tijd verloren hoeft te gaan aan (lange) zoektochten en er tijd is voor waar het echt om draait: de samenwerking. Hieronder lijsten we op waarom een freelanceplatform voor jou (als opdrachtgever of freelancer) ook interessant kan zijn. 

Ben je een opdrachtgever? 

 1. Platformen of online tools sluiten aan bij de nieuwe, flexibele manier van werken. Ze laten opdrachtgevers toe om razendsnel talent te vinden met de juiste expertise. Talent dat bovendien snel en flexibel inzetbaar is! Win, win, win.
   
 2. Goed ingerichte platformen kunnen je heel wat tijdswinst opleveren en kosten besparen: geen honderden (dure) recruitmentbureau's die je moet contacteren, en ook geen irrelevante reacties vanuit marktplaatsomgevingen die je moet managen. Je opdracht kan in 1-2-3 worden gematcht met énkel die freelancers die voor jou interessant zijn online, daarna is het wachten op een reactie.
   
 3. Het opbouwen van je eigen freelancenetwerk helpt jou en jouw organisatie om op één centrale plaats je freelancetalent te bundelen. Wat je altijd al deed met werknemers, kan je nu ook snel en efficiënt doen voor de freelancers die je bedrijf inzet. Laat je agile talent niet verloren gaan!
   
 4. Een freelanceplatform is online, dus je hebt zelf de volledige controle over het proces, waar en wanneer jij dat wil. 
   
 5. Sommige platformen (zoals Jellow) vullen je eigen netwerk aan met een pak andere freelancers. Zo kan je vlot bij een "one stop shop" terecht voor alle profielen die je nodig hebt.  
   

Ben je een freelancer? 

 1. Het allerbelangrijkste: via een freelanceplatform ontvang je relevante opdrachten! 
   
 2. Loon naar werken: tussenpartijen en recruitmentbureaus nemen doorgaans hoge marges op uur- of daglonen van freelancers. Daar maken een aantal platformen komaf mee.
   
 3. Een freelanceplatform is online, dus je kan vanuit je zetel op één centrale plaats je ervaring, beschikbaarheid, opgebouwde expertise en eventueel jouw portfolio beheren.
   
 4. Op besloten platformen word je als ervaren freelancer of net gestarte freelancers met een top notch profiel enkel uitgenodigd wanneer een opdracht aansluit bij jouw expertise. Profiel aanmaken, up to date houden en klaar is kees! 
   
 5. De meeste platformen werken met een aansluitingsfee voor freelancers, maar er bestaan ook platformen die gratis zijn voor freelancers (zoals Jellow!).
   
 6. Freelanceplatformen kunnen ook helpen met de financiële en administratieve afhandeling. Zo kunnen freelancers en opdrachtgevers zich focussen op wat écht belangrijk is voor hen. 

Zowel voor freelancers als opdrachtgevers is een freelanceplatform dus een gouden zaak: je bouwt en onderhoudt jouw eigen netwerk terwijl je kosten bespaart en tijd wint. 

Klinkt het gebruik van een freelance platform ook voor jou als muziek in de oren? Schrijf je in als freelancer of deel je opdracht als opdrachtgever met een selectie van relevante freelancers op Jellow! 

Tags: Freelance Jobs - Freelance Opdrachten - Freelanceplatform - Freelancer - Freelancers - Werkgevers

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?