Wet- en regelgeving; binnen Jellow een minimum uurtarief van 35 euro.

Jellow

Als freelancers heb je continu te maken met aanpassingen in de wet- en regelgeving. Dit is voor Jellow niet anders. Sinds juni 2021 wordt er in Nederland gesproken over een nieuwe norm. Namelijk een minimaal uurtarief van 35 euro. Wat houdt dit precies in en wat betekent dit voor jou binnen Jellow? Je leest het in deze blog.

Een norm rondom het uurtarief, hoe zit dat?

Nu wordt het een beetje formeel,  maar het volgende is het geval. In Nederland is er een polderakkoord van de Sociaal Economische Raad (SER) gesloten en dit dient te zorgen voor zekerheid voor mensen, voor een wendbare economie en voor herstel van de samenleving. In dit akkoord komt om die redenen ook het minimumtarief van freelancers voor.

Waarom een minimum uurtarief?

Bij een uurtarief van 35 euro wordt er uitgegaan van een bewuste keuze om als freelancer (zelfstandige) voor een opdrachtgever aan de slag te gaan. Bij een lager uurtarief ontstaat er twijfel. De Belastingdienst kan bij twijfel gaan controleren of de freelancers daadwerkelijk zelfstandige is. Door dit nieuwe akkoord kan schijnzelfstandigheid aan het licht komen en voorkomen worden.

De norm van het uurtarief van 35 euro is vastgesteld op basis van de Werkloosheidswet (WW). Wanneer je het maximumdagloon terug brengt naar een uurtarief inclusief marge, kom je uit op de vastgestelde norm.

Wat betekent het minimum uurtarief voor jou binnen Jellow

Bij Jellow moedigen we maatregelen en intenties om schijnzelfstandigheid tegen te gaan aan. Met het oog op de toekomst heeft Jellow er daarom voor gekozen om de norm van 35 euro op het platform in zowel Nederland als in België te hanteren als een minimum uurtarief.

Naar de opdrachtgevers die gebruik maken van het Jellow netwerk wordt dit minimum uurtarief van 35 euro ook gecommuniceerd. We streven er dan ook naar dat er alleen nog opdrachten met freelancers binnen het netwerk worden gedeeld waarvan het uurtarief start bij 35 euro.

Door het hanteren van dit minimum uurtarief wordt er ook meer zekerheid gecreëerd voor de opdrachtgevers. Opdrachtgevers lopen namelijk niet het risico om aan de Belastingdienst te moeten bewijzen dat jij daadwerkelijk als zelfstandige de opdracht uitvoert.

Partijen voor de contractuele afhandeling hanteren ook steeds vaker datzelfde minimumtarief, waaronder de partijen waar wij optioneel mee samenwerken; Younited en The Compliance Factory.

Een up-to-date uurtarief

Hanteer je al een tijdje een ander uurtarief? Vergeet deze wijziging dan niet ook door te voeren in jouw Jellow profiel. Dat kan gemakkelijk als volgt:

  1. Log in op jouw Jellow profiel
  2. Ga naar je profiel
  3. Klik bovenaan bij ‘uurtarief’ op ‘edit’ 
  4. Vul daar het gewenste uurtarief in

Easy he!?

Mocht je nog vragen hebben over het aanpassen van je uurtarief kan je altijd contact opnemen door te mailen naar [email protected].

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Lars Evers over focus op taken en resultaten als freelancer

Focus op taken en resultaten als freelancer

Lars Evers, Co-founder van Jellow, heeft het over jouw vacatures die moeilijk te vervullen zijn. Beschik jij bijvoorbeeld al over een profielschets of...

4 minuten
Lars Evers over contractvorm bij startende freelancers

Contractvorm bij startende freelancers

Lars Evers, Co-founder van Jellow, heeft het over het groeiende aantal freelancers onder studenten en starters. Een contract voor onbepaalde tijd lijkt niet...

4 minuten