[Infographic] Freelancer Focus 2020

Jellow

Benieuwd naar de evolutie van het freelancelandschap in 2020? Ook dit jaar bundelt UNIZO alle relevante cijfers, trends en ervaringen binnen dat landschap in het Freelancer Focus-rapport.

Ondanks het bizarre jaar blijft het aantal freelancers stijgen. Die stijging is iets minder sterk dan de jaren ervoor, maar met een groei van 5% sinds 2019 kunnen we vandaag rekenen op 142 446 actieve freelancers in Vlaanderen.

Helaas gooit Corona hier natuurlijk ook roet in het eten. 61% van de opdrachtgevers heeft minder samengewerkt met freelancers dan ze oorspronkelijk van plan waren. Desondanks zou 85% van de freelancers opnieuw kiezen om aan de slag te gaan als freelancer. En dat met alles wat ze nu weten. Over een goede keuze gesproken.

We zetten de belangrijkste resultaten van het rapport even op een rijtje in een overzichtelijke infographic. Zot van cijfers? Download dan zeker het volledige Freelancer Focus-rapport van 2020 op de website van UNIZO.

Infographic Freelancer Focus-rapport 2020

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Lars Evers over focus op taken en resultaten als freelancer

Focus op taken en resultaten als freelancer

Lars Evers, Co-founder van Jellow, heeft het over jouw vacatures die moeilijk te vervullen zijn. Beschik jij bijvoorbeeld al over een profielschets of...

4 minuten
Lars Evers over contractvorm bij startende freelancers

Contractvorm bij startende freelancers

Lars Evers, Co-founder van Jellow, heeft het over het groeiende aantal freelancers onder studenten en starters. Een contract voor onbepaalde tijd lijkt niet...

4 minuten