Dringend op zoek naar een sales freelancer?

 • Netwerk van 17.406 sales freelancers
 • Zonder inmenging van tussenpersonen
 • Transparant over tarieven van sales freelancers

Vind mijn freelancer Ik ben freelancer

560

Nieuwe freelancers
in September

5.262

Werkgevers

58.454

Ingeschreven freelancers

Huur de beste freelancer in15% service fee per gewerkt uur

Klant worden bij Jellow?

Meer dan 5.262 bedrijven gingen je voor.

 • 17.406 sales freelancers binnen handbereik, altijd en overal
 • Zonder inmenging van tussenpersonen
 • Betaal een service fee bij inhuur van een freelancer. No cure? No pay!

Vind een freelancer

 

Wat is een salesfreelancer?

Onder een salesfreelancer verstaan we een freelancer die zich op professioneel vlak bezighoudt in het domein van verkoop. Sales of verkoop is een breed vakgebied, dat op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd. Binnendienst, buitendienst, klantenbeheer en cold calling zijn slechts een greep uit hoe een salesfunctie kan worden ingevuld. Eender wat de specifieke functie van de salesfreelancer is, hij of zij wordt normaal gezien een belangrijke schakel tussen het bedrijf en de klant. 

Wat als ik een opdracht heb voor een specifieke sector?

De opdrachten voor een salesfreelancer lopen erg uiteen. Het komt regelmatig voor dat een opdrachtgever binnen een bepaalde sector actief is en dan ook de voorkeur geeft aan een freelancer die dezelfde branche al in de vingers heeft. Ons freelanceplatform heeft ook al opdrachtgevers geholpen uit verschillende sectoren, van zonnebanken tot software. Het is steeds belangrijk om je voorkeur te vermelden in je opdrachtomschrijving en die als criteria te gebruiken wanneer je zelf op zoek gaat naar freelancers in het Jellow-netwerk.

Op welke locatie kan de freelancer de opdracht uitvoeren?

Freelancers hebben normaal gezien de vrijheid om te kiezen waar ze werken, maar als opdrachtgever heb jij natuurlijk het recht om te vragen of ze op kantoor kunnen werken. Dit kan bijvoorbeeld de volledige tijd van de opdracht, één keer per week, of tweewekelijks.

Het kan belangrijk zijn dat de freelancer persoonlijk contact heeft met collega’s of overlegt met een project manager. Als de opdracht van de salesfreelancer vraagt om veel op de baan te zijn, kan hij of zij vanzelfsprekend niet vaak van thuis of op locatie werken. Al deze zaken zijn in gezamenlijke overeenkomst te overleggen tussen jou en de freelancer. 

Hoe specifieke moet de opdracht voor een salesfreelancer zijn?

Voor beide partijen is het sowieso handig om de freelance opdracht zo specifiek mogelijk uit te schrijven. De belangrijke elementen van een goede opdrachtomschrijving zijn onder andere:

 • Locatie
 • Verwachte resultaten
 • Nodige ervaring en expertise
 • Probleemschets 
 • Vaardigheden

Hier lees je hoe je een aantrekkelijke vacature schrijft. 

Waar kan een freelancer met expertise in sales voor ingezet worden?

Binnen het vakgebied sales kan een freelancer ingezet worden voor verschillende taken, afhankelijk van zijn of haar expertise en ervaring. Een greep uit de mogelijke opdrachten:

 • Cold calling
 • Klantenrelaties beheren (account management)
 • Inbound leads behandelen 
 • Binnen- of buitendienst 
 • Opvolgen van offertes 

Er zijn natuurlijk ook verschillende niveaus aan salesfreelancers, zo zijn er onder andere sales representatives, sales managers en sales executives. 

Welke soorten sales freelancers zijn er en wat is het verschil?

In het netwerk van Jellow bevinden zich verschillende soorten sales freelancers, zoals:

Is dit een van de profielen die je nodig hebt? Dan kan je dit aangeven in je zoektocht. Zoek je eerder een combinatie van deze verschillende profielen? Geef dat ook gerust mee. Ons online platform zal je helpen zoeken naar de juiste freelancer, en wij kunnen je ook altijd bijstaan met onze service. 

Wat is het gemiddelde dagtarief van een salesfreelancer?

In het Jellow-netwerk ligt het gemiddelde dagtarief van een salesfreelancer tussen de 300 euro en 600 euro. Die tarieven hangen natuurlijk sterk af van verschillende factoren, zoals het opleidingsniveau en werkervaring. Wat je uiteindelijk aan de freelancer betaalt beslis je steeds in onderlinge overeenkomst. 

 

We  our customers.

Heb je feedback, vragen of kom je graag eens langs? Altijd welkom!

[email protected]

Katwilgweg 2
2050 Antwerpen

+32 15 79 32 63

Open 9u – 17u