Dringend op zoek naar een marketing freelancer?

  • Netwerk van 24.090 marketing freelancers
  • Zonder inmenging van tussenpersonen
  • Transparant over tarieven van marketing freelancers

Vind mijn freelancer Ik ben freelancer

384

Nieuwe freelancers
in July

5.653

Werkgevers

62.494

Ingeschreven freelancers

Huur de beste freelancer in15% service fee per gewerkt uur

Klant worden bij Jellow?

Meer dan 5.653 bedrijven gingen je voor.

  • 24.090 marketing freelancers binnen handbereik, altijd en overal
  • Zonder inmenging van tussenpersonen
  • Betaal een service fee bij inhuur van een freelancer. No cure? No pay!

Vind een freelancer

 

Wat is een marketingfreelancer?

Om het in het kort te zeggen: marketingfreelancers (of freelance marketeers) houden zich bezig met een bepaald product naar een bepaalde markt te brengen. Waar freelancers met een salesprofiel rechtstreeks met potentiële klanten communiceren, hanteren marketeers doorgaans onrechtstreekse middelen om mensen te overtuigen, zoals advertenties of blogposts.

In welke vakgebieden zijn freelance marketeers actief?

Marketeers staan erom bekend meerdere petten te dragen: ze moeten soms fungeren als copywriter, socialemedia-expert, reclamestrateeg én dataspecialist. Gelukkig hebben marketingfreelancers doorgaans de vrijheid om zich te specialiseren in een of meerdere vakgebieden.

De titels waarmee freelancers zichzelf benoemen, kunnen erg uiteenlopen. Toch zijn er een aantal algemene disciplines waartoe het merendeel van de marketingfreelancers behoort. Zo worden in inbound en content marketing interessante blogposts en relevante nieuwsbrieven gebruikt om potentiële kandidaten te lokken. Growth hackers zijn marketeers die met beperkte middelen sterke groei kunnen verwezenlijken. Social media management slaat dan weer op het inzetten van allerlei socialemediakanalen voor brand awareness en brand loyalty.

Hoe kies ik de juiste freelancer?

Om de beste freelancer voor je opdracht te vinden, is het in de eerste plaats belangrijk om een duidelijke opdrachtomschrijving op te stellen. En dat lukt alleen wanneer je een goed beeld hebt van de kennis en ervaring die de freelancer moet bezitten. Via Jellow kan je dan de belangrijkste eigenschappen in de zoekbalk ingeven zodat je alleen relevante profielen ziet.

Nadat je de profielen van de freelancers hebt doorgenomen, kan je hen in een lijstje zetten en hen uitnodigen voor je opdracht. Via de chatfunctie kan je om meer informatie vragen of onderhandelen over de voorwaarden van de opdracht. De ideale freelancer gevonden? Dan kan jullie samenwerking van start gaan!

In het netwerk van Jellow bevinden zich verschillende soorten freelance marketing professionals, zoals:

Wat als ik een specifieke doelgroep wil bereiken?

Omdat marketing een redelijk uitgebreid veld is, zijn er freelancers die zich in uiteenlopende sectoren hebben gespecialiseerd: van B2B-marketing tot non-profits en consumer goods. Wanneer vorige ervaring binnen een specifieke sector een noodzaak is, kan je daar tijdens je gebruik van Jellow rekening mee houden.

De profielen van de freelancers in het Jellow-netwerk bevatten hun cv, hun persoonlijke eigenschappen en feedback van eerdere opdrachtgevers. Op die manier kan je gemakkelijk zien welke ervaring de freelancer al heeft opgedaan.

Hoe specifiek moet mijn opdrachtomschrijving zijn?

Een duidelijke en specifieke opdrachtomschrijving maakt het voor jou gemakkelijker om de juiste freelancer te vinden. Je wordt verplicht om na te denken over welk profiel je zoekt zodat je sneller relevante freelancers kan uitnodigen voor je opdracht. Omdat freelancers zo meteen kunnen zien of ze geschikt zijn voor je opdracht, verlies jij minder tijd met informatie vragen.

De dingen die je zeker in je opdrachtomschrijving moet vermelden, zijn de vaardigheden en ervaring die je van de freelancer verwacht, de omvang van de opdracht en het verwachte resultaat.

 

We  our customers.

Heb je feedback, vragen of kom je graag eens langs? Altijd welkom!

[email protected]

Katwilgweg 2
2050 Antwerpen

+32 15 79 32 63

Open 9u – 17u