Dringend op zoek naar een IT freelancer?

 • Netwerk van 12.390 IT freelancers
 • Zonder inmenging van tussenpersonen
 • Transparant over tarieven van IT freelancers

Vind mijn freelancer Ik ben freelancer

153

Nieuwe freelancers
in June

5.619

Werkgevers

62.005

Ingeschreven freelancers

Huur de beste freelancer in15% service fee per gewerkt uur

Klant worden bij Jellow?

Meer dan 5.619 bedrijven gingen je voor.

 • 12.390 IT freelancers binnen handbereik, altijd en overal
 • Zonder inmenging van tussenpersonen
 • Betaal een service fee bij inhuur van een freelancer. No cure? No pay!

Vind een freelancer

 

Wat is een IT-freelancer?

Onder IT-freelancers verstaan we bij Jellow freelancers die instaan voor informatica in de brede zin van het woord. Hier vallen verschillende functies, domeinen en specialiteiten onder. Langs de ene kant zijn er freelance programmeurs en developers, zij zorgen voor de opbouw van software, applicaties en webtoepassingen. Vanzelfsprekend moeten deze producten blijven werken. daarvoor kan je terecht bij de IT-experts in infrastructuur. In tegenstelling tot freelance programmeurs of developers maken zij niets nieuws, maar zorgen zij ervoor dat de gemaakte toepassingen werken en lossen ze eventuele storingen in het systeem op. Ook rasechte ICT-techniekers vind je terug onder het vakgebied IT. Moeten de computers op je bedrijf een update krijgen? Werken er bepaalde zaken niet meer? Dan kan je beroep doen op techniekers.

Niet elke IT-freelancer heeft dus dezelfde skills en kwaliteit. Met een 24/7-abonnement van Jellow kan je de profielen van freelancers uitgebreid bekijken en de freelancer zoeken die het best bij je vraag of opdracht aansluit. 

Hoe kies ik de juiste IT-freelancer voor mijn opdracht?

De eerste fase van je zoektocht naar een IT-freelancer is kiezen op welke manier je gaat zoeken. Met een platform zoals Jellow kan je meteen zelf aan de slag.

Zorg er allereerst voor dat je een goed afgelijnde opdracht hebt. Wat is het doel van de opdracht en wat wordt er van de freelancer verwacht? Daaruit kan je enkele belangrijke skills of nodige ervaring halen en zo beginnen aan je zoektocht tussen verschillende profielen. De slimme zoekmachine van ons platform matcht je zo aan de juiste freelancers. 

Nadat je hen gescreend hebt en je een lijstje hebt gemaakt met je favoriete freelancers, kan je hen contacteren om wat bijvragen te stellen, te bellen of een face-to-face gesprek op kantoor te plannen. Op deze manier kan je ook kijken of er een klik is tussen de freelancer en jou en/of het bedrijf. 

Als je na het persoonlijk contact de ideale freelancer hebt gevonden, gebaseerd op de juiste skills, ervaring en eventueel persoonlijke overeenkomsten, kan je de samenwerking aangaan. 

Op welke locatie kan de freelancer de opdracht uitvoeren?

Vanzelfsprekend werken IT-freelancers digitaal, waardoor ze flexibel zijn en zowel van thuis uit als op locatie kunnen werken. Freelancers hebben dus de vrijheid om te kiezen waar ze werken, maar als opdrachtgever heb jij natuurlijk het recht om te vragen of ze op kantoor kunnen werken. Dit kan bijvoorbeeld de volledige tijd van de opdracht, 1 keer per week, of tweewekelijks. Het kan belangrijk zijn dat de IT-freelancer contact heeft met collega’s of overlegt met een project manager.  Al deze zaken zijn in gezamenlijke overeenkomst te overleggen tussen jou en de freelancer. 

Welke verschillende soorten IT-freelancers zijn er?

Freelancers uit de IT-sector zijn actief in verschillende vakgebieden. In het Jellow-netwerk vind je onder andere volgende profielen terug: 

Waar kan een freelancer met expertise in IT voor ingezet worden?

Dit hangt volledig af van de opdracht waarvoor je de freelancer wil inhuren. Wil je inspelen op een bepaalde drukte in jouw organisatie, wil je dat er binnen de organisatie een bepaalde verandering plaatsvindt of heb je specifieke skills nodig die niet aanwezig zijn in jouw bedrijf op dit moment? 

Er is namelijk een verschil tussen een freelancer inhuren om iets voor jou in orde te brengen, of een freelancer inhuren om mee te laten draaien in jouw bedrijf. Mogelijke opdrachten en taken die een IT-freelancer tot een goed einde kan brengen zijn:

 • Ontwikkelen van een applicatie
 • IT-infrastructuren implementeren
 • IT-problemen oplossen 
 • IT-opleidingen geven
 • Processen uittekenen 

Deze taken verschillen natuurlijk van project tot project en vooral van de expertise van de freelancer. Het is in ieder geval belangrijk om goed te weten wat voor resultaat je graag wilt bereiken met het inzetten van een freelancer.

Hoe regel ik de contracten en de administratie met de freelancer en Jellow?

Bij Jellow garanderen we een rechtstreeks contact tussen de opdrachtgever en de freelancer. Wanneer je een samenwerking start met een freelancer via ons platform, bepaal je dan ook samen hoe de inhuur zal verlopen, zonder onze tussenkomst. 

Moest je toch met vragen zitten over contracten en administratie kan je steeds bij ons terecht voor aanbevelingen. Hier lijsten we alvast enkele handige tools op voor onder andere tijdregistratie, boekhouding en facturen. 

We  our customers.

Heb je feedback, vragen of kom je graag eens langs? Altijd welkom!

[email protected]

Katwilgweg 2
2050 Antwerpen

+32 15 79 32 63

Open 9u – 17u