Dringend op zoek naar een development freelancer?

 • Netwerk van 23.654 development freelancers
 • Zonder inmenging van tussenpersonen
 • Transparant over tarieven van development freelancers

Vind mijn freelancer Ik ben freelancer

772

Nieuwe freelancers
in April

5.507

Werkgevers

61.098

Ingeschreven freelancers

Huur de beste freelancer in15% service fee per gewerkt uur

Klant worden bij Jellow?

Meer dan 5.507 bedrijven gingen je voor.

 • 23.654 development freelancers binnen handbereik, altijd en overal
 • Zonder inmenging van tussenpersonen
 • Betaal een service fee bij inhuur van een freelancer. No cure? No pay!

Vind een freelancer

 

Wat is een freelance developer?

Een developer is letterlijk een programmeur of ontwikkelaar. Developers zijn technisch verantwoordelijk voor de ontwikkeling van webtoepassingen zoals websites, applicaties en software. Afhankelijk van hun specialiteit bestaat hun takenpakket uit coderen, oplossingen bedenken, functionaliteiten programmeren, … Developers onderling onderscheiden zichzelf van elkaar door zich te specialiseren in een andere programmeertaal, een ander CMS-systeem en het te ontwikkelen product zelf.

Welke soorten development freelancers zijn er en wat is het verschil?

Er bestaan verschillende soorten freelance developers, met elk hun eigen (of meerdere) specialiteit(en). Front-end developers zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor ‘de voorkant’ van een webtoepassing zoals een website. Daartegenover staan back-end developers, die instaan voor de achterkant van webtoepassingen. 

Daarnaast zijn developers bekend met verschillende programmeertalen, zoals PHP. PHP-developers zijn dus gespecialiseerd in het ontwerpen, programmeren en implementeren van websites, applicaties en andere online toepassingen in PHP. Daarnaast zijn er nog andere programmeertalen zoals JavaScript, Python, …

Voor veel websites wordt er gebruik gemaakt van een CMS, een content management systeem. Op deze manier vergemakkelijken ze het werken met de programmeertalen. Ook in dit domein hebben developers één of meerdere systemen waarin ze gespecialiseerd zijn. WordPress, Drupal en Joomla zijn enkele voorbeelden. Natuurlijk zijn er ook developers die je voor uiteenlopende opdrachten en ontwikkeltaken kan inzetten. 

In het netwerk van Jellow bevinden zich verschillende soorten freelance developers, zoals:

Wat met een opdracht voor een specifieke doelgroep?

Via Jellow kan je de profielen van freelancers in detail bekijken. Zo kan je in een oogopslag zien of een freelancer al voor de gewenste doelgroep of in de juiste context gewerkt heeft. 

Als je een interessante freelancer ziet die voldoet aan enkele eisen, maar je bent niet zeker of hij of zij ervaring heeft met de juiste doelgroep, is het belangrijk om in de opdracht te vermelden welke werkzaamheden er van de freelance developer verwacht worden en in welke ‘context’ de freelancer komt te werken, zodat daar geen misverstanden over ontstaan. 

In welke vakgebieden zijn freelance developers doorgaans actief?

Freelancers uit de developmentsector zijn actief in verschillende vakgebieden, zoals:

 • HTML
 • Java
 • Scala Akka
 • Web- en appdevelopment
 • PHP
 • Sharepoint .NET

Hoe specifiek moet de opdracht zijn voor een development freelancer?

Wanneer je een freelance opdracht hebt voor een developer, is deze normaal gezien redelijk afgelijnd. Wat niet wegneemt dat er bij het overleg met de freelancer of zelfs tijdens de opdracht zelf nog zaken aangepast en aangevuld kunnen worden. Nuttige informatie bij de opdrachtomschrijving is onder andere of de freelance developer collega’s zal hebben of alleen werkt en of hij van thuis kan werken of op een fysieke locatie. 

Een lijstje van de nodige skills maakt het voor de freelancers ook overzichtelijk om meteen te weten of zij de juiste persoon zijn voor jouw opdracht. 

Wat je liefst wel specifiek aangeeft is het uiteindelijke doel van de opdracht. Moet de developer een website of een software bouwen? Aan de achterkant van het systeem of eerder een front-endkwestie? Op deze manier weet de freelancer toch al de hoofdopdracht. 

We  our customers.

Heb je feedback, vragen of kom je graag eens langs? Altijd welkom!

[email protected]

Katwilgweg 2
2050 Antwerpen
Tel: +32 15 79 32 63

Open 9u – 17u