Dringend op zoek naar een freelancer?

  • Netwerk van 37.007 freelancers en 2.563 opdrachtgevers
  • Zonder inmenging van tussenpersonen
  • Nooit marges op de tarieven van freelancers

Vind direct jouw freelancer

  • 37.007 profielen
  • Geen tussenpersonen
  • Nooit marges op tarieven
Vind mijn freelancer
+32 15 79 72 80

De NPS score van Jellow 4,1 / 5 star star star star star
51 beoordelingen

<p>&ldquo;De reden dat we voor Jellow hebben gekozen, is dat er een grote pool aan freelancers is.&nbsp;Het is een duidelijk platform met een goede customer service. Het voordeel bij Jellow is dat ik de selectie van mensen veel gemakkelijker vond.&rdquo; <strong>Lo&iuml;c Ganza</strong> <small>Project Manager Cowboy</small></p>
<p>&ldquo;Dankzij Jellow vond ik heel snel een perfecte match voor al mijn opdrachten. Het platform is zeer overzichtelijk en Jellow biedt een zeer goede en snelle service bij vragen of onduidelijkheden.&rdquo;&nbsp;<strong>Denis Renty</strong> <small> Export &amp; Marketing Manager&nbsp;Van Bulck Beers</small></p>
<p>&quot;Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast and easy!&quot; <strong>Kim van Santen</strong> <small>Marketing &amp;&nbsp;Operations Booking.com</small></p>

Doe-het-zelf-platform

Gebruik onze slimme software om zelf op zoek te gaan naar de meest geschikte freelancer, of schakel het Jellow-team in om je te helpen. Je staat steeds in rechtstreeks contact met de freelancers in ons netwerk, er komen geen tussenpersonen aan te pas!

Vind freelancers

Transparant en voordelig

Bij Jellow zijn er geen verborgen wervingskosten. Voor een vaste prijs nodig je onbeperkt freelancers uit, ongeacht het aantal en de duur van de opdrachten of de ervaring van de freelancer. Je bespreekt het tarief steeds in overleg met de freelancer en wij rekenen nooit een marge aan.

Snel, transparant en voordelig

Ruime keuze

Ons netwerk telt meer dan 35.000 freelancers in allerlei business-to-business-vakgebieden. Vind relevant talent bij jou in de buurt en filter je selectie op afstand, tarief en meer!

Vind mijn freelancer
Samen bouwen aan één netwerk

Klant worden bij Jellow?

Meer dan 2.563 bedrijven gingen je voor.

  • 37.007 freelancers binnen handbereik, altijd en overal
  • Zonder inmenging van tussenpersonen
  • Nooit marges op de tarieven van freelancers
Vind mijn freelancer

Ben jij op zoek naar een freelancer?

Freelancer is geen rechtsvorm, maar wordt tegenwoordig veel gebruikt als vervanging voor zzp'er. Echter hebben zzp'er en freelancer niet exact dezelfde betekenissen. Er zijn namelijk een aantal verschillen. Benieuwd deze verschillen? Lees dan hier onze blog. Voor de wet is freelancer dus geen officiële term, maar wordt je als freelancer gezien als ondernemer. Wat is een freelancer en hoe word je freelancer? Hieronder geven wij antwoord op deze vragen.

Wat is een freelancer?

Freelance betekent dat je (tijdelijk) voor een opdrachtgever werkt. Deze opdracht kan je uitvoeren binnen een bedrijf, maar ook op afstand. Dit verschilt niet alleen per vakgebied, maar ook per opdrachtgever en het type opdracht. Het verschil tussen een medewerker en freelancer is dat de freelancer niet op de loonlijst komt te staan, maar wordt betaalt vanuit facturatie. Een freelancer is geen rechtsvorm, wat betekent dat de freelancer verschillende ondernemingsvormen kan aannemen. Dit is meestal in de vorm van een eenmanszaak, waarbij de freelancer zelf de directeur is van de eenmanszaak. Het komt daarnaast ook weinig voor dat freelancer nog meer mensen binnen zijn eenmanszaak in dienst heeft. Echter is het verplicht om je als freelancer in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit kan voor de freelancer wel grote gevolgen hebben. De Belastingdienst ziet de freelancer namelijk als loondienst medewerker. Dit kan er vervolgens voor zorgen dat de werkgever achteraf premies moet betalen.

Hoe word je freelancer?

Freelancer ben je wanneer je opdrachten uitvoert voor opdrachtgevers. Verhuur jij jezelf vaak als freelancer? Dan is het handig om zwart op wit aan te tonen dat jij ondernemer bent. Ondernemer en freelancer worden kan je als volgt doen: Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel Zorg dat je meerdere opdrachten krijgt van verschillende opdrachtgevers. Deze kan je vinden in je eigen netwerk, maar het is nog makkelijker om al deze opdrachten op één platform te vinden. Interesse? Schrijf je hier dan gratis in. Werk uurtje-factuurtje. Het is voor de Belastingdienst belangrijk om te kunnen inzien wanneer jij voor welke opdracht werkt. Ben je ingeschreven als ondernemer? Dan is het belangrijk om belastingaangifte te doen. Het is belangrijk om aan te kunnen tonen dat jij hier de eindverantwoordelijke van bent. Je kan natuurlijk altijd een financieel expert inhuren om jou een handje te helpen bij de administratieve zaken. Wil een opdrachtgever jou voor een langere periode inhuren? Dan kan! Het is alleen wel belangrijk om hiervoor een freelance verklaring te ondertekenen. Vroeger deed men dit via de VAR-verklaring, maar deze wordt niet meer afgegeven door de Belastingdienst. De Belastingdienst bepaald aan de hand van jullie overeenkomst of er kan worden uitgegaan van een freelance opdracht of een dienstverband. Heb ik een verzekering nodig als freelancer? Als freelancer loopt je een aantal risico's omdat je niet als werknemer in loondienst bent. Hierdoor bouw je bijvoorbeeld geen pensioen op. Daarnaast is het handig om naar de volgende zaken te kijken: Arbeidsongeschiktheid Beroepsaansprakelijkheid Bedrijfsaansprakelijkheid Rechtsbijstand Het is handig om je voor een aantal zaken te verzekeren. Mocht je in een bepaalde situatie terecht komen, dan ben je in ieder geval verzekerd.

De VAR, DBA en bepaling loondienst

Heb je je eenmaal ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige zonder personeel? Vanaf 1 januari 2020 bepaalt de Belastingdienst volgens de wet DBA of jij in aanmerking komt voor de inkomstenbelasting. Op dit moment ben jij als zzp’er en opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor de relatie die je met elkaar aangaat.

Zoek jij een freelancer voor je jouw opdracht? Sluit je dan aan bij Jellow.

Ben jij op zoek naar een freelancer of wil jij de komende tijd freelancers gaan inhuren voor specifieke opdrachten? Meld je dan via bovenstaande knop ‘Vind mijn freelancer’ en kom direct in contact met meer dan 30.000 freelancers! Wij werken zonder marges en tussenpersonen waardoor jij zelf direct in contact komt met de freelancers.

We favorite our customers.

Heb je feedback, vragen of kom je graag eens langs? Altijd welkom!

[email protected]

Kardinaal Mercierplein 2
2800 Mechelen

+32 15 79 72 80

Open 9u - 17u